Sabtu, 31 Julai 2010

Sambal udang kering dan Sambal Ikan Bilis

Kami menyediakan Udang Kering dan Sambal Bilis dan juga
Sambal Ikan putih Masin.




Sambal Masak Tahan Lama

Pengusaha sambal berasal dari Kudat, Sabah dan sebagaimana yang sedia maklum daerah kudat kaya dengan sumber laut, seperti ikan, udang, sotong, ketam dan sebagainya. Bahan-Bahan penyediaan untuk sambal ini adalah segar. Menu Resepi sambal ini adalah resepi turun temurun dari mentua keluarga pengusaha yang berasal dari Medan Indonesia dan di modifikasi mengikut selera penduduk sabah yang terdiri pelbagai kaum. Produk adalah halal Toyib dan pengusaha adalah muslim.




Sambal sedap dimakan dengan ikan goreng, nasi panas, dan juga boleh dijadikan perencah Makanan seperti nasi goreng, Mee dan nasi bubur ,perencah ikan bakar iaitu sambal boleh di campur dengan limau dan kicap manis, dan penambah rasa untuk sambal nasi lemak. nyum..nyumm :)



Perencah Makanan Bermasak


Perencah untuk Ikan Bakar


Penambah rasa makanan

Perencah Nasi goreng / Penambah rasa Makanan

simple; sambal ikan bilis/udang/ikan masin makan dengan nasi putih dan ulam :)


like FB FanPage kami :Shiezan Fusion Onlineshop

2 ulasan:

sunglasses berkata...

wahhh sedapnye terliur tengok

Tanpa Nama berkata...

Sambal meletop ni secret recipe ker?

pageview

Pengikut